Top-10 beste makelaars in Alkmaar (2023)

Zoek je een goede makelaar in Alkmaar? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder gratis en vrijblijvend je postcode en huisnummer in en geef de specificaties van je huis door. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Alkmaar in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, verkoopsnelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 27 verkopers uit Alkmaar gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Alkmaar

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Alkmaar, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Alkmaar? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage

1.07%

Gemiddeld tarief

€5.537

Aantal makelaars

19

Verkoopsnelheid

25 dagen

Dit zijn de top 8 beste makelaars in Alkmaar

Dit is de top-8 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Alkmaar.

(Video) Alkmaar Cheese Market in The Netherlands

 1. Wiesell Makelaardij
 2. VLIEG Alkmaar
 3. VHM Kuijper makelaars
 4. Magneet Makelaars
 5. GoedVast Makelaars
 6. NH Makelaar
 7. Verkoopmakelaar Bas Alkmaar

Dit overzicht van beste makelaars in Alkmaar is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Alkmaar?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Alkmaar? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Alkmaar die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Alkmaar

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Alkmaar

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Alkmaar kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Alkmaar vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Alkmaar via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Alkmaar ligt op 78%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 78% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Voornestraat 17, Alkmaar

1 maand geleden verkocht

+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)

(Video) Te koop: Gangesstraat 10 Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars

Binnen 32 dagen verkocht

Stuartstraat 54, Alkmaar

2 maanden geleden verkocht

96%van de vraagprijs (€ 350.000)

Binnen 27 dagen verkocht

Laat 23, Alkmaar

6 maanden geleden verkocht

+13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)

Binnen 21 dagen verkocht

Gemiddeld leveren makelaars in Alkmaar zelfs 7% meer op dan dat zij voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Alkmaar is 25 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Alkmaar

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen vanmeerdere makelaars
 • Krijg voorafduidelijkheidover kosten
 • Kies op basis vanprestatiesenresultaten
 • Ruim3.000mensen gingen je voor
 • 6%hogere verkoopopbrengst
 • Gratis&vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Alkmaar

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Alkmaar, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Alkmaar zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.07% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse

Tussen € 300.000 en € 600.000

1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van €5.537, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

 • Meer over het verkopen van een huis in Alkmaar
(Video) Te koop: Heiligland 10 Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars

Uitgelichte makelaarskantoren in Alkmaar

Deze makelaarskantoren verkopen veel woningen in Alkmaar. Handig voor als je van plan bent te je woning je gaan verkopen.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (1)

Vlieg Alkmaar

VLIEG werd in 1974 opgericht door H.W. (Henk) van Hylckama Vlieg. Het bedrijf startte als een hypotheekadviesbureau, gevestigd in Alkmaar. Een jaar later werd het bedrijf overgenomen door Kant-Bregman, een makelaars- en verzekeringsbedrijf met twee kantoren in Noord-Holland. Vanaf dat moment is VLIEG actief in de makelaarsbranche. Vandaag de dag is het makelaarskantoor met wel 10 vestigingen uitgegroeid tot een grote speler in de regio.

De vestiging in Alkmaar vind je aan de Robijnstraat. Daarnaast zijn er kantoren te vinden in plaatsen als Amsterdam, Haarlem en Lelystad. Je kunt bij VLIEG terecht voor aankoop- en verkoopmakelaars, maar ook voor het afsluiten van hypotheken en verzekeringen. VLIEG heeft een ruim netwerk aan woningzoekers die bij hen staan ingeschreven.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (2)

VHM Kuijper Makelaars

VHM Kuijper Makelaars is reeds 16 jaar toonaangevend op de onroerend goedmarkt in de regio Alkmaar. De makelaardij is actief in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Egmond, Schoorl, Heiloo en Langedijk. Je kunt er terecht voor verkoop en aankoop van woningen, maar ook voor taxaties en hypotheekadvies. Het kantoor is aangesloten bij VBO.

Wil je VHM Kuijpers Makelaars bezoeken, dan kan dat aan het Hof van Sonoy in Alkmaar. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Hans Kuijper zelf.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (3)

Broekman Makelaars Alkmaar

Bij Broekman Makelaars in Alkmaar doen ze er alles aan om jouw woning voor de hoogst mogelijke verkoopprijs te verkopen. Woningen snel verkopen is volgens hen niet meer zo’n kunst in deze tijd, maar voor een goede verkoopopbrengst is een juiste aanpak cruciaal. En dat is precies waar Broekman Makelaars verkopers bij kan helpen.

(Video) Te koop: Fazantstraat 10 Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars

Een van de speerpunten van de makelaardij is de manier waarop de woning in de markt wordt gezet. Er komt vooraf altijd een professionele vastgoedfotograaf langs om foto’s van de woning te nemen. Daarnaast zorgt de makelaar o.a. voor 2D en 3D plattegronden, een digitale sfeervideo en een online verkoopbrochure. De woning wordt vervolgens niet alleen op Funda geplaatst, maar ook rondgestuurd in een buurtmailing en gedeeld via social media. Ook benadert Broekman Makelaars alle mensen in hun bestand, die de afgelopen periode hetzelfde type woning hebben bezichtigd.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (4)

Magneet Makelaars

Magneet Makelaars is er voor iedereen die zijn of haar woning wenst te verkopen in de omgeving van Alkmaar en Heerhugowaard. De makelaardij heeft flexibele kantooruren, en de deur staat ook ‘s avonds en in het weekend open voor haar klanten. Het kantoor is gelegen aan de Geesterweg in Alkmaar. Wij hebben de meeste ervaring met de makelaar Wiebe van den Berg.

Bij Magneet Makelaars weten ze hoe belangrijk het is om een goede eerste indruk te maken op huizenzoekers. In de eerste minuten vormen kijkers al een mening over een huis, of dat nu offline of online is. Daarom doet het kantoor er alles aan om woningen zo goed mogelijk te presenteren aan de juiste doelgroep.

Magneet Makelaars biedt woningverkopers een verkooppakket bestaande uit professionele fotografie, interactieve plattegronden, 360 graden foto’s, een woningvideo en een uitgebreide woningbrochure. Zo wordt het voor huizenzoekers heel eenvoudig om zich voor te stellen hoe het is om zelf in de woning te wonen. Daarnaast kan de woning extra worden gepromoot via Facebook en een Open Huis, en kan gebruik worden gemaakt van woningstyling.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (5)

Wiesell Makelaardij

Aan de Bierkade in Alkmaar vind je Wiesell Makelaardij. Een klein kantoor, waarbij het allemaal gaat om persoonlijke dienstverlening. De oprichter van de makelaardij is Randy Wiesell. Samen met zijn collega, assistent-makelaar Ewa Snoek, zet hij zich iedere dag in voor huizenverkopers in Alkmaar, Heerhugowaard en omgeving. Bij Wiesell houden ze het graag transparant en duidelijk. Vooraf wordt een Plan van Aanpak gemaakt, waarin duidelijk wordt hoe het verkooptraject en de verkoopstrategie eruit ziet. Dit zorgt voor heldere afspraken en verwachtingen.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (6)

Van der Borden Makelaardij

Ben je woonachtig in Alkmaar of omgeving? Dan doet Van der Borden Makelaardij vast een belletje bij je rinkelen. De NVM-makelaardij is met al meer dan 89 jaar ervaring een bekende naam in de omgeving. Het kantoor werd in 1933 opgericht door Pieter van der Borden. Zijn zonen namen de makelaardij over, en vandaag de dag is zelfs de 4de generatie al werkzaam in de zaak. Van der Borden is uitgegroeid tot een makelaarskantoor met 4 vestigingen in Alkmaar, Castricum, Schoorl en Heiloo. Er zijn ongeveer 30 medewerkers werkzaam.

Van der Borden Makelaardij werkt als aankoop- en verkoopmakelaar, maar is ook in te schakelen voor de huur of verhuur van panden en voor VvE-beheer. Zowel bedrijfsmatig als particulier. Verkopers die gebruikmaken van hun diensten, kunnen rekenen op een groot socialmediabereik, aantrekkelijke verkoopteksten, (360 graden) professionele fotografie en videopresentatie. Het kantoor in Alkmaar ligt aan de Kennemerstraatweg.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (7)

Leygraaf Makelaars

Deze makelaar is al meer dan 50 jaar actief in de regio Alkmaar. Maar Leygraaf is zeker niet van de oude stempel: de makelaardij maakt namelijk veelvuldig gebruik van nieuwe manieren om woningen goed in de ‘etalage’ te zetten. Zo worden socialmediakanalen als YouTube, Instagram en zelfs Pinterest ingezet om het juiste publiek voor de woning te vinden. Daarnaast wordt iedere woning gedeeld met de 2000 Facebook-volgers van Leygraaf Makelaars. Natuurlijk verschijnt de woning ook gewoon op Funda.

Leygraaf Makelaars is een klein makelaarskantoor aan de Kennemerstraatweg te Alkmaar. Het team telt zes gedreven medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten voor de verkoop, aankoop, taxatie en verhuur van particuliere woningen en bedrijfspanden. Snelle communicatie staat hoog in het vaandel. Daarom zijn ze ook per mail en WhatsApp bereikbaar, ook buiten kantooruren en in het weekend.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (8)

De Best van Staveren Makelaars

Deze NVM-makelaar is in te schakelen als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar en voor taxaties. Naast een reguliere taxatie kun je bij De Best van Staveren Makelaars ook terecht voor een zogenoemde ‘WhatsApp waardebepaling’. Dit gaat als volgt in zijn werk: je stuurt het adres van de woning, eventuele bijzonderheden en een aantal goede afbeeldingen naar het WhatsApp-nummer van De Best van Staveren. Binnen 2 werkdagen stuurt de makelaar je een waardebepaling toe. Dit is een laagdrempelige manier om de waarde van je woning in te schatten.

De Best van Staveren Makelaars is het resultaat van het samengaan van 2 makelaardijen: ‘De Best’ en ‘Van Staveren’. Sinds 2007 zijn de kantoren samen. Sindsdien hebben ze een belangrijke plek verworven in de Alkmaarse woningmarkt. Het kantoor is te bezoeken aan de Europaboulevard in Alkmaar.

Top-10 beste makelaars in Alkmaar (9)

NH Makelaar

Deze makelaardij is met name actief in de regio Noord-Holland en Flevoland. NH Makelaar is een jonge makelaardij, het kantoor bestaat sinds 2020. Het makelaarskantoor is te vinden op de Hermelijnkoog in Alkmaar. Bij deze makelaardij heb je als woningverkoper de keuze uit twee pakketten: een full-service-pakket waarbij de makelaar alles voor je uit handen neemt gedurende het verkoopproces, of een goedkoper pakket waarbij je zelf de bezichtigingen doet. Je bespaart met die laatste optie duizenden euro’s. Goed om te weten: de makelaar is ook beschikbaar voor bezichtigingen buiten openingstijden.

(Video) Te koop: Boeierstraat 10 te Alkmaar - De Best van Staveren Makelaars

Foto door: Regionaal Archief Alkmaar

Makelaars in de buurt van Alkmaar:

 • Heerhugowaard
 • Heiloo
 • Bergen (NH)
 • Schoorl
 • Egmond aan den Hoef
 • Castricum

For English:

 • A step-by-step guide on selling property in the Netherlands

Videos

1. Te Koop: Amelandstraat 26 te Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars
(De Best Van Staveren Makelaars)
2. Te koop: Amelandstraat 10 te Alkmaar - De Best van Staveren Makelaars
(De Best Van Staveren Makelaars)
3. Te Koop: Lotharingenweg 10 te Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars
(De Best Van Staveren Makelaars)
4. Houtduifstraat 27 Alkmaar
(De Best Van Staveren Makelaars)
5. Te koop: Bisschop Bottemansstraat 10 Alkmaar - De Best Van Staveren Makelaars
(De Best Van Staveren Makelaars)
6. Te koop: Heiligland 47 Alkmaar - De Best van Staveren Makelaars
(De Best Van Staveren Makelaars)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 18/06/2023

Views: 6333

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.